La Calma - De Rust 

De Stranden

Orihuela Costa is onderverdeeld in verschillende urbanisaties met hun eigen stranden.
Vanuit het noorden is er eerst Punta Prima, Orihuela met de stranden van Punta Prima . 

Dan kom je aan Playa Flamenca . De stranden zijn meer baaien : "Cala Estaca" en "Cala Mosca".

Een eindje verder op is "La Zenia " met de witte stranden van "Cala Bosque" en "Cala Cerrada".
Wil je meer lezen over La Zenia ,dan kan je dit zeker op onze pagina.

De volgende urbanisatie is Cabo Roig met een mooi groot zand strand.
Het warmste plekje van de ganse Orihuela Costa omdat het zo mooi beschermd ligt in de rotsen.
Het biedt je ook een prachtig panorama over de immens mooie Middellandse Zee.

Verder op is Campoamor met zijn groot zandstrand, is populair bij gezinnen met kinderen. Dankzij o.a. het speelplein op strand , de verschillende beach bars en de leuke visrestaurants.

De modderbaden

Lo Pagan is gelegen aan de noordelijke oever van de Mar Menor en is samengevoegd met San Pedro del Pinatar om een grote stad te geworden in de provincie Murcia. Lo Pagan heeft een prachtig strand, boulevard en kleine jachthaven. Tijdens de zomermaanden is er een gezellige kermis naast de jachthaven die zorgt voor veel sfeer aan de kust.
Lo Pagan is het meest bekend om zijn modderbaden. Deze zijn gratis, dat is geweldig nieuws als je met een groot gezin bent. Alle leeftijden kunnen de modderbaden gebruiken van 1 tot 100, maar alleen de echt winterharde bikkels gaan tijdens de wintermaanden. De modderbaden bevinden zich aan het einde van het strand en het begin van de Salinas wandel- en fietsroute naar de zee. Gewoon de trap af lopen en smeer je in met de therapeutische modder, heel goed voor alle huidtypes klachten en pijnen daarna drogen in de zon, vervolgens opnieuw het water in om het allemaal af te spoelen!

Tabarca
Tabarca

Tabarca 

Ben je op zoek naar een leuke gezinsuitstap? Wat denk je van een boottocht naar het pirateneiland Tabarca? Tabarca, 400 meter breed en 1.800 meter lang, is een klein, charmant eiland voor de kust van Santa Pola. Het is het kleinste permanent bewoonde eiland in Spanje. Er wordt verteld dat er gedurende het jaar gemiddeld 30 mensen wonen. Andere bronnen spreken van gemiddeld 100 inwoners. Een feit is dat er in de winter minder bewoners zijn dan in de zomer. De bewoners leven hoofdzakelijk van het toerisme en de visserij. Het eiland is gemakkelijk te bereiken vanuit verschillende havens. Vooral vanuit Santa Pola zijn er heel regelmatige verbindingen, vanuit Alicante en Torrevieja is het aanbod iets minder en liggen de prijzen iets hoger. Je kan kiezen uit verschillende overzetboten zoals onder andere een catamaran of een speedboot. Aan de haven kan je terecht voor informatie over de dienstregelingen en prijzen. De meeste prijzen liggen rond de 15 euro maar met een beetje onderhandelen kan het soms goedkoper. Hou er wel rekening mee dat sommige boten niet varen gedurende de siësta.

De zoutmeren 

Torrevieja staat vooral bekend om zijn zoutmeren. De zoutmeren van Torrevieja en La Mata zijn de grootste van Europa. Of je kilometerlange zandstranden verkiest, kleine idyllische plaatsjes tussen de rotsen of je in de zoutmeertjes (Las salinas) wil laten drijven, hier vind je alles op enkele kilometers van elkaar. Eveneens kan je er lekker eten, aangename wandelingen maken , winkelen, marktjes bezoeken, boottochtjes maken, naar de kermis gaan, het zee en zout museum verkennen, de Toren der Moren (Torre del Moro) bezichtigen.

La Zenia Boulevard

Het shopping center behoort tot de grootste van de hele Costa Blanca regio en je kan er ondermeer volgende winkels aantreffen: Leroy Merlin, Decathlon, Zara, H&M, Geox, Swarovski,.... Er is ook een hypermarkt Alcampo. Naast winkels kan je er heel wat restaurants vinden. La Zenia Boulevard is eveneens een ontmoetingsplaats waar er heel wat evenementen kunnen plaatsvinden. Het ligt op ongeveer 2.5 km van onze residentie.

Cartagena

Behalve rust en zon zijn er aan de Costa Blanca en Costa Calida ook tal van mooie steden.
Alicante heeft alles wat je van een mediterrane stad mag verwachten: een lange historie, waardige gebouwen, door palmen omzoomde avenues en paseos, en alle voorzieningen van een levendige provinciestad.
In Cartagena kan je het oudste amfitheater van Europa vinden.

Murcia is een prachtige universiteitsstad met een mooie kathedraal, een oud stadscentrum en fijne, kleine straatjes om door te slenteren.
In Elche bevindt zich een fascinerende botanische tuin in een prachtig palmbos. De bomen zijn vermoedelijk in de 4de eeuw v.C. geplant.